sâmbătă, 9 februarie 2019

Dereglari hormonale

Dereglari hormonale
Am bufeuri! Ma doara capul! Nu am orgasm! Picura doar si vine cand vrea el! Toate astea se numesc: dereglari hormonale, care  sunt legate de ciclu sau de perioada de menopauza.
Oricum dereglarile hormonale au stari diferite deoarece sunt legate de diferite cauze care provoaca.
Daca esti o femeie care ai un ciclu perfect regulat inseamna ca si reglajul hormonal este corect (exceptie atunci cand nu exista orgasm si deci este o dereglare hormonala) si deci nu ai motive sa te ingrijorezi in privinta metabolismului foarte complicat si in acelasi timp important pentru viata unei femei.
Cu exceptia de mai sus in toate celelalte cazuri (inclusiv perioada de dupa – menopauza) este nevoie periodic de tratamente naturiste pentru reglaj hormonal obligatoriu as spune!
De ce este necesar tratametul naturist periodic atunci cand avem dereglari hormonale?
Din pacate motivul cel mai mare se numeste: cancer!
Primul si cel mai raspandit fenomen negativ in cazul dereglarilor hormonale netratate este cancerul mamar.
Al doilea ca raspandire este cancerul de col uterin.
Clasamentul poate continua dar nu este cazul pentru ca nu vreau sa va sperii de cate forme de cancer se dezvolta datorita dereglarilor hormonale si care din pacate nu tine cont de varsta: de la 20 de ani la 70 ani este aceeasi predispozitie ( mama mea deoarece  nu si-a tratat la timp bufeurile si ametelile de menopauza s-a trezit cu cancer mamar la 70 ani!).
Concluzia este ca nu trebuie sa neglijati aspectul dereglarilor hormonale care la femei are intr-un timp mai scurt sau mai lung efecte devastatoare! De la o simpla durere de cap pana la “ma enervez de imi vine sa iti crap capul” nu este decat un pas!
Cum se pot trata dereglarile hormonale?
Exista 3 metode de tratament hormonal:
Tratament hormonal medicamentos (medicamente chimice cu efecte secundare)
Tratament hormonal naturist ( cu produse naturiste specifice fara efecte secundare)
Masaj terapeutic dereglari hormonale si limfatic.
De primul … tratamentul hormonal medicamentos nu am sa ma ocup intrucat este la latitudinea medicului specialist sa isi asume varianta unei retete in urma unei consultatii profunde (urmare a unor analize medicale complete).
Despre tratamentul naturist pentru dereglari hormonale va pot spune de un singur produs numit Pueraria Lobata.
Cateva cuvinte despre pueraria lobata: contine un nivel foarte ridicat de isoflavone, precum si diverse flavonoide si izoflavonoide. Potrivit articolului lui J.K. Prassain din revista "Maturitas", flavonoidele sunt metaboliti de plante care au efect asupra sistemului metabolic la om. Oamenii de stiinta cred ca isoflavonele ii asigura, de asemenea, puerariei unele dintre proprietatile lor benefice, inclusiv efectele anti-inflamatoare si estrogenice.Poate fi folosita pentru a ameliora afectiuni diverse ca problemele digestive, infectiile virale, afectiunile de inima, migrenele, afectiunile pielii sau cele ale gurii.
Planta Kudzu are denumirea stiintifica Pueria lobata . Este de origine din Asia si are forma unei plante cataratoare, ramificatiile ei pot fi lungi de 20 m. Planta este parfumata, florile sale purpurii sau violet au un miros placut si alcatuiesc inflorescente racemoase.
    ca de exemplu: acid-p-cumaric, daidzeina, vitamina B2, fosfor, potasiu, magneziu, fier, calciu, puerarin, genistein si quercitina.
..... vezi mai multe despre dereglari hormonale

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Uneori este prea tarziu !