joi, 11 februarie 2016

Ulei pur de cocos

 Cel mai bun ulei pur de cocos de la Royal Green - are peste 50 de intrebuintari (alimentare, cosmetice si medicale)
Ulei pur de cocos Royal Green fara miros, foarte sanatos, deoarece isi pastreaza toate calitatile  si nu va deveni daunator in timpul incalzirii , certificat organic,contribuie la stabilizarea glicemiei, este bun nu numai pentru scaderea in greutate dar si pentru obtinerea unei vitalitati sporite,trateaza candida, negi, hemroizii.
Uleiul de cocos este foarte bun pentru gatit deoarece compozitia lui ramane neschimbata la temperaturi ridicate. Nu produce efectele nocive pe care le produc alte uleiuri de gatit. 
Iata cateva intrebuintari (comenzi la 021.210.95.50 sau 0723.819.700 www.emagfarmaciaverde.ro ):Ulei de cocos ca inlocuitor de unt
Foloseste ulei de cocos pentru a inlocui untul in retete, se poate folosi in orice, de la foaie de tarta pana la negrese, sosuri sau sosuri cu curry. Aroma nu este predominanta, poti obtine un usor gust exotic, dar majoritatea retetelor care folosesc condimente vor acoperi gustul de ulei de cocosPerfect pentru cei ce urmeaza o dieta vegana si paleo
Ulei de cocos este un ingredient principal in majoritatea retetelor crude si paleo, pentru ca se solidifica la temperatura camerei, pastreaza retetele inchegate si le ofera textura si gust .
Aport nutritiv
Adauga ulei de cocos in smoothie-uri pentru a face nutrientii din fructe si legume mai usor de asimilat si pentru a echilibra zaharul din sange. Daca vrei sa consumi legume gatite la aburi, inmoaie-le bine in ulei de cocos si sare de mare de calitate, pentru ca vitaminele solubile in grasimi se absorb mai repede in felul acesta
Rasfata-te cu ciocolata de casa
Amesteca in parti egale cu pudra de cacao si miere pentru un sos de ciocolata natural, sau il poti lasa la frigider in forme pentru gustari de ciocolata de casa sanatoase .
Inhibator de apetit fara stimulanti
Ia o lingurita de ulei de cocos inainte de mese pentru a te simti mai satul. Explicatia sta in modul in care sunt metabolizate grasimile in corp. Stiinta a aratat ca datorita ketonelor (care sunt produse atunci cand consumi ulei de cocos) apar efectele de reducere a apetitului.
Ajuta la echilibrarea hormonilor
Uleiul de cocos este o grasime hranitoare pentru suprarenale si tiroida imbogatind nutritiv nivelul hormonilor
 Da energie si stimuleaza metabolismul
MCT (medium chain triglycerides = acizi grasi cu catena medie) elibereaza energie in mod sustinut pe termen lung si in acelasi timp stimuleaza metabolismul si grabeste pierderea grasimilor . Acizii grasi de lant mediu nu se depoziteaza in corp sub forma de grasime, ei sunt folositi imediat de ficat ca sursa de energie .
Echilibreaza nivelul de zahar in sange
Uleiul de cocos se elibereaza pe parcursul a mai multor ore in corp, furnizand o sursa de energie solida care mentine nivelul zaharului in sange. Un numar din 2010 al "Revistei Indiene de Farmacologie" a publicat un studiu pe animale care a descoperit ca o alimentatie care include uleiul de cocos duce la un nivel mai bun de toleranta a glucozei, precum si la o scadere a nivelului colesterolului. Cercetatorii au spus ca acest efect se datoreaza acidului lauric, un MCT, din uleiul de cocos . Scapi de fluctuatiile de zahar in sange odata ce incluzi aceste grasimi sanatoase in viata de zi cu zi.
Stimuleaza functia creierului
Studiile arata ca uleiul de cocos are efecte puternice asupra sanatatii creierului . S-a demonstrat foarte util in tratarea si prevenirea afectiunii Alzheimer si ajuta persoanele obisnuite sa se simta mai alerte si mai atente.
Vindeca durerile asociate cu raceala
Compusii antivirali din uleiul de cocos ajuta la vindecarea mai rapida a racelilor si reduce durerile .
Calmeaza durerile de gat uleiul de nuca de cocos
Topeste o lingura de ulei de cocos in apa calda cu lamaie pentru calmarea gatului iritat. Efectele pot varia de la persoana la persoana, iar majoritatea dovezilor nu sunt stiintifice, ci doar experiente personale.
Trateaza durerile si infectiile de urechi
Incalzeste putin ulei de cocos cu un catel de usturoi si foloseste acest ulei anti bacterian in ureche.
Trateaza Candida
Candida Albicans este o drojdie si un parazit care se hraneste cu energia din corp. Acidul lauric din uleiul de cocos omoara candida.
Imbunatateste imunitatea
Cam jumatate din uleiul de cocos este acid lauric, o substanta care se transforma in monolaurin, o mono glicerida care poate anihila virusii inveliti in lipide , bacteriile gramnegative si protozoarele. Este un tratament eficient si pentru dureri precum herpes, giardia lamblia, HIV si pojar, pentru a mentiona doar cateva.
Ulei de cocos ajuta la digestie
Uleiul de cocos consumat la o masa ajuta digestia pentru ca actioneaza ca un lubrifiant pentru tractul digestiv permitand alimentelor digerate sa treaca prin el cu o mai mare usurinta.
Combate parazitii
Acidul lauric din uleiul de cocos combate parazitii, este antifungic si antibacterian, creaza un mediu neprimitor pentru parazitii nocivi .
Vindeca eficient arsurile
Poti folosi ulei de cocos pentru tratarea mai rapida a arsurilor si pentru calmarea durerilor .
Tratarea ulcerului
Uleiul de cocos reface peretii intestinali si are un efect mucilaginos ajutand la o digestie mai buna si la tranzitul intestinal Combate paduchii in combinatie cu extractul de seminte de anason
Un studiu a aratat ca cele doua combinate sunt mai eficiente in tratarea paduchilor decat tratamentul permethrin .
Antiinflamator
Uleiul de cocos s-a dovedit ca reduce inflamatia la animalele testate .Cercetatorii au descoperit ca uleiul de cocos are o activitate analgezica si reduce umflaturile si durerile.
Reduce febra
Acelasi studiu mentionat anterior a mai demonstrat si eficienta uleiului de cocos in reducerea febrei. Ayurveda a considerat uleiul de cocos un ulei racoritor cu mult inainte ca medicina moderna sa-si spuna cuvantul.
Stimuleaza testosteronul si reduce inflamatiile prostatei, dupa cum arata studiile facute pe animale
Unul dintre cele mai bune alimente pentru hormoni sanatosi, uleiul de cocos nu numai ca este util in reglarea tiroidei si a glandelor suprarenale, dar s-a descoperit si ca reduce incidenta cancerului de prostata .
Solutie de curatarea mobilei
Da, poti folosi ulei de cocos pentru a da stralucire mobilei din lemn, este mai ieftin si mai putin toxic decat produsele din comert.
Solutie de curatat pielea
Da stralucire pantofilor cu o picatura de ulei de cocos pusa pe o carpa uscata - o solutie naturala in locul produselor pe baza de petrol.
Aplica pe animalele de casa pentru a alunga purecii
Asa cum cocosul combate eficient paduchii la oameni, la fel functioneaza si la animale pentru a alunga creaturile mici si enervante.
Fa-ti propriile servetele pentru bebelusi
Fie ca folosesti jumatate de rola de hartie, sau un prosop, il inmoi intr-o combinatie de 1 cana apa calda, 1 lingura ulei de cocos si 1 lingura de sapun lichid de casa. Aceasta solutie este minunata pentru bebelusi pentru ca are atat efect de calmare, cat si de hidratare.
Trateaza in mod natural iritatia scutecului
Chiar daca folosesti servetelele facute acasa, celor mici e posibil sa le apara iritatii de la scutec, iar uleiul de cocos calmeaza si trateaza eficient disconfortul micutului tau.
Ulei de masaj
Incalzeste uleiul de cocos intr-o oala prevazuta si cu spatiu de topire, impreuna cu uleiurile tale esentiale preferate, pentru o experienta de masaj ca la spa.
Negi
Aplica ulei de cocos pe negi si acopera cu o fasa de pansat. Asa cum s-a mentionat mai sus, uleiul de cocos este un antifungic de exceptie si in decurs de o luna negii ar trebui sa dispara.
Exfoliant pentru corp
Combina in parti egale zahar si ulei de cocos, adauga uleiurile tale esentiale preferate si foloseste amestecul ca un exfoliant de corp cand faci dus.
Hidratant
Poti folosi uleiul de cocos pe intregul corp ca hidratant, este foarte bun pentru hranirea pielii si prevenirea acneei. Multi folosesc uleiul de cocos pentru prevenirea aparitiei ridurilor, ca hidratant pentru fata.
Uleiul de cocos blocheaza Razele UV cu pana la 30%
Chiar daca te ungi bine cu ulei de cocos inainte sa mergi pe plaja, tot vei putea sa absorbi benefica vitamina D, spre deosebire de alte lotiuni de protectie solara .
Lubrifiant
Uleiul de cocos este o alternativa foarte buna pentru lubrifiantii pe baza de petrol. Desi trebuie mentionat ca daca folosesti prezervative din latex, uleiul de cocos poate slabi latexul, de aceea e mai bine sa optezi pentru poliuretan.
Pecingine
Aplica ulei de cocos pe picioare zilnic, dupa dus, iar pentru un efect suplimentar antifungic adauga cateva picaturi de ulei esential de arbore de ceai .
Balsam tratament pentru par
Ca tratament pre-samponare, acopera parul cu ulei de cocos in noaptea anterioara dusului (acoperiti parul cu un prosop in timpul noptii) si puneti mai mult ulei la varfuri pentru un luciu matasos.
Balsam de buze
Cand ti se termina strugurelul de buze, incearca sa topesti 1 1/2 lingura de ulei de cocos cu uleiurile tale esentiale favorite si 1 lingurita de ceara. Umple batonul de strugurel cu uleiul topit si lasa-l sa se raceasca inainte de a-l folosi.
Hemoroizi
Aplica uleiul de cocos direct pe hemoroizi pentru a atenua umflarea si a elimina durerea.
Matreata
Incearca sa folosesti un tratament pentru pielea capului pe baz de ulei de cocos si rozmarin pentru tratarea matretii, se maseaza pielea capului cu amestecul de uleiuri si se lasa peste noapte. Se spala parul ca de obicei si se repeta pana cand problema se dispare .
After shave
Este uimitor cum ceva atat de simplu poate fi atat de eficient in calmarea inflamatiilor asociate cu barbieritul.
Muscaturi de tantari
Aplica direct pe muscaturile de tantari pentru a nu se umfla si a atenua mancarimea.
Demachiant
Uleiul de cocos este un demachiant foarte eficient, curata intr-o clipita si cel mai rezistent rimel, lasandu-ti pielea hidratata si curata.
Arsuri solare
Ayurveda, medicina antica indiana, clasifica uleiul de cocos drept ulei racoritor, pentru ca este foarte eficient in calmarea mancarimilor pielii dupa arsuri solare. Un alt remediu foarte bun este otetul din cidru de mere amestecat cu apa, pulverizat pe piele si lasat sa se usuce. Aplica ulei de cocos dupa otet pentru o senzatie sporita de confort.
Acnee
Atat in uz intern, cat si extern, uleiul de cocos este excelent pentru tratarea acneei. In uz intern, reface dezechilibrul hormonilor, una dintre cauzele principale ale acneei. In uz extern, se aplica pe cosuri pentru efectele sale antibacteriene, precum si pentru reducerea rosetii si umflaturilor.
Crema de barbierit
Daca vrei sa eviti cu orice pret iritatiile de dupa barbierit, foloseste uleiul de cocos in loc de crema de barbierit.
Vergeturi
Trateaza vergeturile cu ulei de cocos cand ai porii deschisi, dupa baie sau dus. Poti aplica ulei de cocos si pe abdomen pentru a preveni aparitia vergeturilor in timpul sarcinii.
Masaj perineal in timpul sarcinii
Cam cu o luna inainte de nastere, maseaza perineul cu ulei de cocos pentru prevenirea rupturilor sau pentru evitarea epiziotomiei.
Tratament pentru gene magnifice
Aplica putin ulei de cocos pe gene inainte de culcare, mai ales daca folosesti machiaj pentru ochi, pentru ca in timp genele pot cadea sau se pot rupe.
 Sapun de casa
Iti poti face propriul tau sapun cu doar 3 ingrediente si o oala.
 Solutie pentru cuticule
Maseaza uleiul de cocos pe unghiile uscate, iar unghiile tale vor fi recunoscatoare.
Vene varicoase
Aplica ulei de cocos zilnic pe venele varicoase si maseaza bine, persoanele care au folosit uleiul in acest mod spun ca este o solutie excelenta pentru tratarea naturala a venelor varicoase.
Reda luciul ustensilelor din fier
Foloseste uleiul de cocos pentru a reda luciul tigailor din metal, dupa ce le-ai spalat si uscat, adauga putin ulei de cocos pentru a le feri de rugina si a le face neaderente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Uneori este prea tarziu !