miercuri, 22 iulie 2009

Evadare la Eforie Nord



Am fost intr-o minivacanta la mare . Cartierul general l-am fixat la hotel Sirius din Eforie Nord.

-4 zile am rezistat ambientului romanesc si mi-a ajuns.

-Nu ne vindecam asa usor de sindromul romanesc al ‘amabilitatii ‘ !

-Criza se vede cu ochiul liber la tot pasul si cel mai evident este faptul ca desi este varf de sezon ( numeric lumea este aproape la fel ca anul trecut ) aproape nimeni nu serveste la terase sau restaurante masa ?!

-De ce risca comerciantii falimentul in acest sezon desi clienti sunt ?

-Simplu : criza nu are limite , dovada ca pe plaja mai mult de jumatate din turisti erau cu termosul si geanta frigorifica dupa ei si alaturi pachetelul cu mancare .

-Si asta in conditiile in care erau urmatoarele preturi la alimente si bauturi pe plaja !!! :

Mici = 1,5 lei buc, Peste hamsie prajita 100 gr = 2 lei , somn la gratar = 18 lei , bere Bergenbier = 3,5 lei , apa plata 0,5 lei = 2 lei ....etc acestea fiind preturi la plaja nu in oras unde pe alocuri chiar mai scadeau !!!

Entertainment doar plimbarea cu caleasca ’’ negociabila ’’ la pret ’’ca la chinezi ’’ de la 30 lei cursa la 15 lei toata statiunea ( pret de criza sau de foame ?! ) sau manele la terasele cu sau fara autoservire din centrul orasului – nu va speriati preturile erau la fel sau chiar mai mici decat pe plaja.

-Umilitor sa vezi o asemenea atmosfera posomorata in care comerciantii injura de mama focului ca vand aproape pe nimic si totusi nimeni nu cumpara iar turistii se uita cu balele in gura la la preparatele afisate spectaculos la intrarile tuturor restaurantelor.

-Ce poate fi mai apasator decat dusmania dintre cele doua grupari : turistii pe de o parte si comerciantii pe cealalta parte ?

-Razboiul ce pluteste in aer si asteapta doar o scanteie este la tot pasul !

-Razboiul matelor daca invinge ratiunea putem asista la o adevarata bomba ’’ atomica’’ ce poate exploda in strada si invada casele noastre si atunci sa vedem pe unde mai scoatem camasa ?

-Anarhia este la un pas de noi !Totul pornind de la foame ! Foamea de a numai avea cu ce sa-ti platesti ratele si sa te trezesti in strada !

-A fost doar o minivacanta pentru ca daca era o vacanta riscam sa atrage atentia ca avem prea multi bani si atunci timpul stat putea fi chiar mai scurt daca nu dormeam cu banii la piept !

-Ridicol in ce situatie se traieste acum vacanta pe litoral !

-Cu spectrul sabiei deasupra capului cand vezi ca 100 de oameni casca la muzica langa un restaurant si la mese nu sunt decat 20 de oameni ce poti crede ?

-Piticu Boc cred ca a luat o pastila de somn usor ca sa doarma linistit cu cheia de la casa de bani in chiloti jumatate intrata in fund ca sa simta orice miscare !

Amice premier ce pe varfuri stai sa vezi multimea ce incepe sa fiarba in oala crizei, crezi ca mai ai vre-o sansa la toamna sa scapi de ’’anarhia matelor’’, nici daca te ungi cu gel de slabit sa dai jos burtica nu te mai crede nimeni ca si tu ’’ faci foamea ’’ !

Presedintele deja si-a luat un dulap de arme sa isi apere resedinta impotriva voturilor ’’prietenesti’’ si ca semn de pace il va sacrifica pe piticul premier la gustare sparand ca pana la pranz sa fie reales !!! Dar el nu stie ca sangele atrage tot sange doar daca prim piticu o fi facut din guma de mestecat !

Gata cu vacanta asta ca dam in altele asa ca ne-am intors la lucru sa continuam serialul vietii la Super Stare Show.

Cam atat pentru astazi ca deja imi chioraie matele si sper sa gesesc ceva prin frigider ca doar n-o sa mananc guma de mestecat !?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Uneori este prea tarziu !