sâmbătă, 25 iulie 2009

Ipocrizia intelectualilor in cazul Spiru Haret



Din start precizez ca nu am nici cea mai mica tangenta cu Universitatea Spiru Haret asa ca sa-i crape gura in doua aluia care imi spune ceva de rau ( am absolvit ASE) dar la fel de bine nu pot sa stau impasibil si sa vad cum o mana de "intelectuali" zelosi ce se pare ca numai pot trai daca nu moare capra vecinului s-au trezit in aparatorii dreptatii deciziei "ministrei" Andronescu de a anula diplomele de la Spiru Haret pe motiv ca nu erau acreditati ! Iata mana de intelectuali "activi": Gabriel Liiceanu, Andrei Plesu, Zoe Petre, Alina Mungiu Pippidi, Adrian Cioroianu, Andrei Cornea, Dan Perjovschi, Armand Gosu, Andreea Pora, Rodica Palade si Smaranda Vultur.
Daca ma uit bine pe aceasta lista de intelectuali de frunte (nu am nimic cu stiinta lor , sa le ramana pentru ei) ca oameni sunt niste mancatori da rahat care se cred buricul pamantului si ca ei numai este nimeni !
Fiecare in parte din aceste personaje "intelectuale" a avut cate cel putin o iesire
publica necontrolata demna de spitalul 9 Balthazar incercand sa demonstreze ca "partul" dat de ei nu miroase , ba chiar contine parfum de calitate. Si ca sa le demonstrez public iata cateva caracterizari personale ale unora mai cunoscuti:
-Dl. Andrei Plesu un barbos nesimtit de neingrijit , o figura slinoasa ce iti inspira greata, ce nu a reusit sa conduca cu succes nimic in viata lui de vesnic nemultumit si demisionar. Fara succese manageriale dl. Plesu este invidios ca maine ii poate lua locul de conducere (nu conteaza care ...) un absolvent de la o facultate privata "neacreditata" si ii este frica de concurenta pentru ca ii este amenintat viitorul slinos si ingalat pe care il asteapta cu ochii umflati de melc speriat ca ar putea sa-si vada spatele lipit de un cur de baba. Ca tot iti place pamfletul domnule Plesu ti-e frica sa te inghesuie concurenta in lift ?
-D-na Pippidi o transpirata infumurata exacerbata ce se trezeste tipand ca este sef si are trei picioare iar unul dintre ele il mai scapa in gura din cand in cand ca deh este "intelectuala" ..... de mahala mai bine zis pentru ca nu s-a respectat niciodata crezand ca toti sunt prosti in jurul domniei sale si daca vine un prost "neacreditat" si este mai competent decat ea ce va zice lumea ? Asta este concurenta in viata madam Pippi ! Ma opresc aici pentru ca timpul nu imi mai permite dar nu uitati voi acesti "intelectuali neimpliniti" ca acei studenti care au absolvit acele examene nu au nici o vina iar anii pierduti cu studiile cine ii da inapoi sau poate sunteti zei ce daruiti viata si ani cum vreti voi pe pamant ? Va este frica de concurenta lor ? daca sunteti competenti nu ar trebui sa va fie frica dar sunteti niste lasi unii dintre voi daca nu toti care a-ti luat bani predant la facultati si acum dupa ce banii s-au dus faceti pe justitiarii ? Cu ce drept ? Cand eram tanar am luat concursul de director de marketing la o mare societate de stat dar cu o zi inainte sa ma prezint la post un grup de "intelectuali" au contestat validarea mea motivand ca nu terminasem studiile (eram in ultimul an de facultate) si la presiunea lor s-a anulat decizia. A fost corect stimati "intelectuali" ? Nu ! Frica de concurenta (am fost singurul care a prezentat un proiect pe termen scurt) si ideea ca un student in an terminal o sa-i conduca pe "ei" ! Asa si in cazul vostru niste "fatalai" care va ascundeti in spatele scrisului si dati in niste tineri nevinovati iar eu va intreb unde erati cand s-au dat acreditarile si facultatile scriau negru pe alb sunt acreditate ? Sa va fie rusine a-ti facut exact ca in proverbul dupa razboi multi viteji se arata ! Si am sa il citez si pe Eminescu in original suparat pe drumurile proaste si guvern ii declara lui Slavici:
In tara asta de rahat unde cacati fut in loc sa puta eu numai stau, plec la Paris !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Uneori este prea tarziu !